Verliefd

Je ontmoet elkaar, krijgt vlinders in je buik en je wordt verliefd. In je hoofd popt de vraag op: “Is dit het?” Is dit de persoon met wie ik mijn hele leven wil delen? Je spreekt met elkaar af en bent helemaal in de wolken, want deze persoon is niet alleen knap, maar ook leuk en gezellig. Je kunt je gevoelens voor elkaar niet meer verbergen en jullie krijgen verkering.

Maar is dit wel de persoon die God voor jou heeft? (Spreuken 16:9: “Een mens stippelt zijn weg uit, maar de Heer bepaalt de richting die hij gaat.”) Is dit de persoon met wie jij jouw leven wilt delen? Is dit de persoon waaraan jij jouw hele leven verbonden blijft, tot het einde aan toe? Wil deze persoon zijn of haar leven met jou delen?

Dit zijn vragen die je in de verkeringstijd gaat ontdekken. Het is een periode waarin je tijd met elkaar doorbrengt om elkaar beter te leren kennen. Door meer tijd met elkaar door te brengen gaan de harten open, of gaan ze dicht. Deze periode is een proces om te ontdekken of jullie voor elkaar bestemd zijn. Daarom is het heel belangrijk om God te betrekken in deze speciale tijd van je leven. God wil jou bevestigen, of Hij wil je vertellen dat dit het niet is!

Of de persoon waar je nu verliefd op bent een goede partner is ontdek je pas als je God erin betrekt. Hij bevestigt ieder persoon op een andere manier. Drie belangrijke punten om erachter te komen of je op het goede pad zit:

Goede vriend

Je partner is een goede vriend. Je kan op hem of haar vertrouwen en er zijn geen geheimen voor elkaar.

Vult jou aan

Je partner vult jou aan. Hij of zij is iemand die iets toevoegt aan jou en aan jullie relatie.

Spiegel voor je ziel

Je partner confronteert je met jezelf en zorgt dat je een beter persoon wordt en dat je God meer behaagt.

Verloven

Verloven is aan elkaar bevestigen dat jullie allebei voor elkaar willen gaan voor de rest van je leven. Hierbij gaat (meestal) de man op zijn knieën om de vrouw de vraag te stellen: WIL JE MET MIJ TROUWEN? Na het ‘ja’ zeggen is het officieel dat jullie voor elkaar willen gaan en mag iedereen dat horen. De verlovingstijd begint.

Verlovingstijd

Het is belangrijk dat jullie in de voorbereidingstijd niet alleen bezig zijn met voorbereiding van de uiterlijke dingen, zoals het toekomstige wonen in één huis, of de huwelijksdag, maar juist vooral met de geestelijke dingen. Daarom is het dé tijd om je nog meer te gaan verdiepen in wat het huwelijksverbond inhoudt. Het huwelijksverbond is een verbond waarbij 100% inzet van zowel de man als de vrouw wordt gevraagd.

Huwelijksverbond

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat God het huwelijk heeft ingesteld. God heeft voor het huwelijk bepaalde normen en waarden. Het is belangrijk dat je deze kent, zodat jullie een goed huwelijk kunnen hebben. Als je hier in de voorbereiding niet genoeg tijd aan besteedt, kun je hier in het huwelijk behoorlijk tegenaan lopen, omdat iedereen andere interpretaties of verwachtingen kan hebben.

Trouwen

Samen één worden is niet zo vanzelfsprekend. Het kost energie, het voelt ongemakkelijk, het heeft tijd nodig en soms doet het zelfs pijn. Maar als je er tijd aan besteedt en je aan elkaar overgeeft, krijg je er als garantie een mooie relatie voor terug. Dit betekent dat er geen geheimen zijn voor elkaar, maar juist complete overgave aan en vertrouwen in elkaar. Naakt zijn voor elkaar, zonder schaamte (Genesis 2:25). Het huwelijk is een mooie relatie waarbij man en vrouw van elkaar genieten, elkaar helpen, elkaar opbouwen, elkaar aanvullen voor elkaar zorgen, elkaar beschermen, elkaar respecteren en het allerbelangrijkste: met elkaar God danken en lofprijzen.

Als je hier niet aan kunt voldoen is het belangrijk dat je eerlijk bent tegenover jezelf en ook tegenover de ander. Als je dat offer wilt brengen en je de ander gelukkig wilt maken, twijfel dan niet en stap in de boot die God voor jullie samen klaar heeft staan!

Stap 1

Datum vastzetten

Voordat jullie de datum hebben vastgezet, overleg eerst met de pastors of oudsten of het mogelijk is om op die dag te trouwen in de kerk. (spreek de pastors of oudsten aan na de dienst op zondag)

Stap 2

Huwelijksvoorbereiding

Het volgen van de huwelijksvoorbereiding is een strikte voorwaarde om in deze gemeente te kunnen trouwen. 

AANVRAAG STAP 2

Stap 3

Trouwdienst

De laatste stap gaat over het aanvragen van de Trouwdienst met daarbij de praktische zaken. Vul het online formulier in met al jullie wensen.

AANVRAAG STAP 3