Family Matters

Dé naam van het nieuwe kinderwerkprogramma ontwikkeld door GODcentre. De naam zegt het al: familie doet er toe. Het gezin vormt de belangrijkste basis voor de ontwikkeling van het kind. Op ieder gebied en dus ook in de ontwikkeling van het geloof. Dit is dan ook de reden dat wij het kinderwerk binnen onze gemeente zien als een family matter, een zaak van het gezin.

De lessen

Een kind krijgt op één dag een heleboel indrukken te verwerken. Het schijnt dat dit er net zoveel zijn als het aantal indrukken dat iemand honderd jaar geleden in één jaar te verwerken had. Wanneer je dit beseft, dan begrijp je hoe belangrijk het is dat de lessen die we de kinderen aanbieden impact maken. In de lessen van Family Matters wordt dan ook veel gebruikt gemaakt van multimediale technieken. Er worden bijvoorbeeld proefjes gedaan en is er veel ruimte voor creativiteit, spel, drama en muziek.

Identiteit in God

Family Matters neemt de kinderen mee de Bijbel door op hun ontwikkelingsniveau en dit op een manier die aansluit bij hun belevingswereld. Het is zo belangrijk dat kinderen hun identiteit in God kennen. Dat ze weten hoe God over hen denkt en naar hun kijkt.

Toepassing in dagelijks leven

Een belangrijk uitgangspunt van Family Matters is dat de lessen die tijdens de kinderkerk gegeven worden slechts een vertrekpunt vormen voor de rest van de week. Doorgaans krijgen ouders binnen één dag een app-bericht waarin te lezen en te zien is wat er tijdens de les behandeld is. Hierdoor kunnen ouders de les met hun kind nabespreken. Ouders worden aangespoord om ook doordeweeks met hun kind aan de slag te gaan.